onsdag den 17. november 2010

Mobning / Ignorering

Jeg har en datter på 12.
Hun går i 6 klasse og er udenfor.
Hun har lidt sporadisk kontakt med andre fra klassen, men mest bliver hun ignoreret og aldrig inviteret hjem.
Nu kom hun i en gruppe der manipulerede hende så den ene pige hun havde det godt med ikke vil snakke med hende mere. Indrømmet, det var min datter selv der førte an og ødelagde det, men det var på opfordring/tvang af 2 andre piger.
Nu har vi fundet ud af hvad der er foregået og at hun er blevet gjort til grin pga en dreng hun kunne lide.
Veninden vil ikke snakke med hende mere, og min datter trækker sig ind i sig selv nu og vil kun være alene. Hun er ked af det og ensom - og hun er 12 år..... Jeg ville gerne fylde hendes liv med leg og latter og veninder.
Jeg kan ikke nå hende og jeg er bange.
Jeg vil så gerne kunne hjælpe hende men jeg er i tvivl om hvordan jeg griber det an.
Hvad skal jeg gøre?
HJÆLP

4 kommentarer:

 1. snak med lærene om det

  SvarSlet
 2. Kære Anja
  Øv hvor er det synd for din pige. Det er så svært at stå udenfor. Kan du ikke prøve at få fat i den tidligere venindes forældre og prøve at overtale dem til at være med til at være brobyggere mellem pigerne?

  Min pige har haft det ligesådan og jeg synes det hjalp at hun fik sociale kontakter udenfor skolen også. Via sine fritidsinteresser har hun kontakt til andre børn og oplever at de godt gider hende og det er godt for hendes selvværd. Ruster hende til at klare klimaet i klassen.

  Har du prøvet at tage fat i de andre pigers mødre? Arrangere fælles kaffe og tale om hvordan det går? Har selv prøvet noget lignende og synes ikke det var effektivt, men jeg tænker at det måske kan være det andre steder?

  Og sidst men ikke mindst: tag fat i lærerne. Kræv at de gør noget. Hold fast i det. Det er bare ikke i orden at der er et klima i klassen hvor det er tilladt at ignorere en.

  vh browneyed

  SvarSlet
 3. Aårh stakkels pige... Det er en sårbar alder...
  Godt forslag med fritidsinteresser, hvor hun kan møde andre og få en anden rolle.
  Hvad med skoleskift? Starter forfra med åbent sind?

  SvarSlet
 4. Den var ikke gået i mit klasselokale den der. Men jeg er selvfølgelig også selv mobbeoffer, såå...
  Jeg er skolelærer, men ikke fastansat endnu, så jeg har ikke min egen klasse, men hvis jeg opdagede at der var noget mellem nogen af pigerne, og i sær noget så grelt som det du skriver der, så ville jeg sætte himmel og hav i bevægelse for at løse det. Med inkludering af ledelse forældre og hele molevitten.

  SvarSlet