onsdag den 24. november 2010

Fantastisk eller ikke?

Hvad giver vi videre?
Hvad pålægger vi en betydning, hvad er grimt/pænt - godt/skidt???
Flere bloggere skriver netop om det lige nu...
Jeg vil mene at... Det handler om øjnene der ser, og om den person der har netop de øjne der ser netop det.
For 10 år siden så jeg noget andet end i dag selvom jeg ser på det samme.
For 6 mdr siden så jeg en helt anden hverdag, end den jeg ser i dag og der er ikke skifte nogen ud i mit liv.
Hvad sker der for det???
Jo ser du - Jeg fik stress.
Det er jo SÅ topmoderne det der stress, så det skulle jeg da have...
Har i nogensinde oplevet en computer bryde sammen og gå ned?? Blank skærm?? Og ingen respons what so ever???
Sådan skete det for mig, en forårsdag midt i maj - den smukkeste årstid -

Jeg gik i stå, blev blank, kunne ikke tænke en sammenhængende tanke.
Der gik en hel uge før jeg kunne høre mig selv igen, en lang uge hvor jeg gik og gik og gik i skoven, ved vandet og ud over engene. Og da jeg kunne høre mig selv sagde jeg STOOOOOOOOOOP
 (Billedet er lånt her)

En klog kone ville stoppe HELT op og komme igennem og over krisen, men hvad gjorde jeg?
Jeg tog en smutvej der blev dyrt købt...... for jeg gik kun sygemeldt i 14 dage....
Min elskede gik til min(e) chef (er) og  forelagde en nedskæring af arbejdstiden, så jeg kun arbejder 30-33 timer pr uge. Jeg derimod overholder vores deal, ved at leve NU i dag og ikke imorgen eller i går, jeg SKAL slappe af i løbet af dagen og jeg SKAL undlade at styre alt.
For det var nemlig alt for meget arbejde og alt for meget kontrol og alt for mange projekter der til sidst væltede læsset.

Men jeg er velsignet med en mand der virkelig er der for mig og det hjælper...
Hvad er det så der er dyrt købt???
Alle de gange hvor jeg dagligt, bliver mindet om at jeg er syg at intet bliver som før, til trods for at jeg har en hverdag der fungere. Alle de ting jeg skal sige tak, men nej tak til og alle de ting mine unger ikke skal med til og ikke kan deltage i, fordi jeg ikke magter det, det er min dårlige samvittighed der bliver fordret dagligt.

Vræ vræ vræ værsgo der er min bagside.....

4 kommentarer:

 1. Kære Anja. Det rammer så mange af os, og det er helt utroligt at vi er nødt til at komme helt ud og vende. Jeg ønsker dig den bedste bedring og håber det bliver som du allerhelst vil have det. KH Julia

  SvarSlet
 2. Lige præcis dén dårlige samvittighed kender jeg alt for godt. Jeg lever med periodiske depressioner og kan ikke arbejde mere, og det har naturligvis også ændret hele min og min families verden.

  Min Kluddermor (psykolog) har lært mig at vende tankerne om, når den dårlige samvittighed melder sig. (Jeg kan gøre det i mange tilfælde nu, men ikke hver gang. Men jeg øver mig)

  Du vil jo til enhver tid tage det samme hensyn til andre, som de tager til dig.
  Hvis du har brug for at I bliver hjemme for ikke at blive stresset, ville du jo gøre det samme for din mand eller dine børn, hvis det var dem der havde behovet.

  Og en ting mere, hun siger: Børnene får jo ikke et dårligere liv af ikke at deltage i dit og dat - men de får en mor, der har det godt, og det er det eneste, de har brug for!

  Hun er meget direkte, min Kluddermor, men det er også det, jeg har brug for.

  Kærlig hilsen fra
  mette

  SvarSlet
 3. Hej igen - og tak for sidst i kagleriet!! Anede da ikke, at det var din lækre kage - altså din opskrift...never mind. Hyggeligt at finde dig her også. Og ps. Jeg tror nogle gange, at jeg har stress. Men når jeg læser hos jer, der virkelig har det - så kan jeg godt se, at mit kun er i pjat-afdelingen. Kh Marianne

  SvarSlet
 4. Først og fremmest gør det mig undt at høre at det kunne komme så vidt Anja, men det var godt at du havde din elskede, som formodentlig var den der bedst kunne se hvor det bar hen.
  Du har arbejdet og levet ud fra det du nu engang syntes var rigtigt, der blev du så en erfaring rigere, men at påtage dig en dårlig samvittighed, også selvom det fremover kommer til at gå lidt ud over børnene, er det sidste både du og din familie har brug for.
  Du må videre ad en anden vej Anja, og er det formodentlig allerede, men husk skyld og dårlig samvittighed dræner dig for energi.
  God aften herfra Odense.

  SvarSlet